Klachten

De bekkenregio is voor velen onbekend terrein. Terwijl dit deel van het lichaam toch de basis is van waaruit we ons voortbewegen en voortplanten. Klachten in dit gebied kunnen dan ook ingrijpende gevolgen hebben voor het dagelijks functioneren. Functiestoornissen van de bekkenbodem, pijn en instabiliteit kunnen onder andere problemen geven met plassen, ontlasten en vrijen. Dit kan zowel bij mannen als vrouwen en bij kinderen.

De  bekkenfysiotherapeuten van Onder Controle behandelen clienten bij het onder controle krijgen van:

  1. Bekkenbodemspieren.
  2. Bekken ( zoals bekkenpijn/-instabiliteit), meestal ten gevolge van een zwangerschap, bevalling of ongeval.
  3. Zwangerschapsbegeleiding voor & na de bevalling.
  1. Bekkenbodemspieren:

De bekkenbodem is een spier/peesplaat onder in het bekken, die onder andere de blaas, baarmoeder en darmen ondersteunt. Het is belangrijk dat u de bekkenbodem onder controle heeft met de juiste spierspanning.

  1. Bekken:

De spieren rondom het bekken en onderrug zijn belangrijke stabilisatoren. Deze zorgen ervoor dat U de onderrug, het bekken (SI-gewricht) en of schaambeen  onder controle heeft. Als gevolg van zwangerschap, bevalling, trauma (ongeval) of balansverstoring kunnen het bekken en/ of de onderrug onvoldoende in balans zijn.

     3.   Zwangerschapsbegeleiding:
Dit is begeleiding voor & na uw bevalling door een bekkenfysiotherapeut. Deze begeleiding kan individueel of groepsgewijs zijn.

De duur en frequentie van de behandeling wordt, in overleg en afhankelijk van de klachten bepaald.
Met professionele begeleiding brengt u samen met de bekkenfysiotherapeut uw bekkenbodem en bekken weer onder controle !!